Vágólapra másolva!
Nagy száguldásba kezdtek a hazai főbb részvények, a Mol, az OTP és a Magyar Telekom is tekintélyes pluszt szedett össze, egyedül a Richter nem képes erősödésre. Európában kisebb pluszok láthatóak, és Amerikában is óvatos emelkedés kezdődhet nyitáskor a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Tovább tart a rali a magyar piacon, a BUX már 1,3 százalékot emelkedett, amivel nagy részben korrigálta tegnapi zuhanását. A régióban ezzel a legjobban teljesítő indexnek számít.

A hazai főbb papírok remekelnek, a Mol 3,2 százalékot, a Magyar Telekom 2,5 százalékot, az OTP 1,8 százalékot ugrott, így az olajpapír és a bankrészvény visszatér a tegnap lezárult MSCI-index átsúlyozásakor összeszedett mínuszokból. Velük szemben a Richter csak szenved, és 2,3 százalékot esett.

A forint gyengülni kezdett délelőtt, és 299-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 219,9-nél, a svájci franké 243-nál található.

Az európai piacokon tart a mérsékelt jókedv, amit részben a sikeres német koalíciós tárgyalások váltottak ki. A főbb részvényindexek óvatosan emelkedni tudnak, és a legjobban teljesítő olasz FTSE/MIB 1 százalékot erősödött.

Az a hír egyelőre nem okozott nagy felfordulást, hogy az EKB újra mérlegeli a korábban már használt LTRO-program bevezetését. Ezen túl a brit GDP-adat második olvasata sem okozott meglepetést, mely szerint 0,8 százalékos volt a brit gazdsaág növekedése a harmadik negyedévben. A GFK német fogyasztói bizalom decemberi alakulására vonatkozó előretekintő felmérése viszont 7,4 pontot tett ki, ami az elmúlt hat év legmagasabb értékének felel meg.

A vállalatok közül a Raiffeisen tegnapi záróértékénél mozog, annak ellenére, hogy a bank a vártnál kedvezőbb gyorsjelentést tett közzé. A nemrégiben tőzsdére lépett Royal Mail viszont 5,7 százalékot menetelt, mivel a brit posta jelentős mértékben tudta növelni profitjának és árbevételét.

Az amerikai tőzsdéken 0,1 százalék körüli emelkedéssel kezdődhet a kereskedés a határidős indexek alapján.

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]