Vágólapra másolva!
Nincs sok mozgás a hazai és európai tőzsdéken, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mocorognak. Itthon egyedül a Mol képes jelentősebb emelkedésre, a többi blue-chip egyelőre stagnál. Olvassa el reggeli ázsiai összefoglalónkat is: Megpihent a Nikkei
Vágólapra másolva!

Az átlagosnál alacsonyabb forgalom mellett folyhat ma a kereskedés az európai tőzsdéken (így a magyaron is) a hétvégéhez közeledve, ráadásul az amerikai piacok is a szokottnál rövidebb ideig (magyar idő szerint este 7 óráig) lesznek nyitva.

Itthon a BUX 0,1 százalékos mínuszban nyitott, ami után gyorsan javított, és 0,2 százalékos pluszba billent át.

A hazai főbb papírok közül csak a Mol képes nagyobb emelkedésre, az olajpapír 0,5 százalékot drágult. A többi blue-chip csak stagnál, az OTP 0,1 százalékos pluszban, a Richter 0,1 százalékos mínuszban mozog.

A forint egyelőre nem mutat határozott irányt, és 299,7-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 220,1-nél, a svájci franké 243,1-nél található.

Európában a tegnapi záróértékek közelében kezdődött a kereskedés. A holland index teljesít az egyik leggyengébben, mivel az S&P hitelminősítő rontott az ország adósbesorolásán. A spanyol és ciprusi kilátásokat viszont javította az S&P, előbbinek köszönhetően az IBEX egyedüliként a régióban nagyobb emelkedésre képes, és 0,4 százalékos pluszt szedett össze.

A német kiskereskedelmi forgalom váratlanul 0,8 százalékkal esett vissza októberben havi alapon, holott a szakértők 0,5 százalékos növekedésre számítottak. Az előző év októberéhez képest pedig 0,2 százalékos volt a forgalom visszaesése a várt 1,4 százalékos növekedés helyett.

Ráadásul a francia fogyasztói kiadások is 0,2 százalékkal estek vissza októberben, szemben a várt 0,2 százalékos növekedéssel.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]