Ebből nagy összeomlás lehet

Vágólapra másolva!
Masszív, spekulatív buborék van kialakulóban Marc Faber befektetési guru szerint, aki szinte mindig összeomlást jósol. Szerinte a részvényektől a kötvényekig mindenhol lufi fújódik, bár kidurranása előtt még akár több mint 20 százalékot is ralizhat a piac.
Vágólapra másolva!
  • Faber szerint a rekordokat döntögető tőzsdék még bőven tovább emelkedhetnek mielőtt kidurrannak, ha a Fed pénznyomdája és a szuper-alacsony kamatráták fennmaradnak, nyilatkozta a guru a CNBC-nek.
  • 20 százalékkal vagy akár még ennél többel is emelkedhetnek a börzék, ha a jegybankok pénzt nyomtatnak, mondta el Faber.
  • Faber szerint a befektetők hosszú távon csalódást keltő megtérülésre számíthatnak a részvénypiacon. Habár igaz, hogy ő már 1600 pontos S&P 500-nál is várt egy korrekciót, amire nem került sor, és már az 1800 pontot is átvitte az index.
  • A befektetési szakember szerint a közel jövőben az európai részvények felülteljesíthetik az amerikai és a feltörekvő piaci társaikat.
  • Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kínában látható hitelboom rosszabb helyzetbe hozhatja a világot, mint volt a 2008-as válság előtt.

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES