Óriási az érdeklődés a magyar dollárkötvény iránt

Vágólapra másolva!
Jól sikerült a tegnapi dollárkötvény kibocsátás Magyarországon, ugyanis 2 milliárd dollár értékben sikerült az ÁKK-nak 10 éves dollárkötvényt eladnia, az amerikai 10 éves kötvényhozamhoz képest 325 bázispontos felárral. Legutóbb februárban adott el dollárkötvényt az ÁKK, akkor 345 bázispont volt a felár. 
Vágólapra másolva!

Mint arról már tegnap beszámoltunk, rendkívül komoly volt az érdeklődés a magyar 10 éves dollárkötvény iránt. Több mint ötszörös volt a túljegyzés, hiszen nagyjából 10 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett a 2 milliárd dolláros kibocsátásra.

A nap elején még arról szóltak a hírek, hogy az amerikai 10 éves kötvényhozamhoz képest 350-360 bázispontos felár mellett találnak gazdára a papírok, végül a felár 325 bázispontra esett. A 325 bázispontos prémium a 2,68 százalékos amerikai 10 éves hozammal összevetve 6 százalék alatti hozamot jelent.

A mostani kibocsátás a legutóbbi, februárihoz képest jobban sikerült, akkor ugyanis 345 bázispontos prémium mellett tudott az ÁKK 2 milliárd dollárnyi 10 éves kötvényt eladni.

A mostani kibocsátással a választásokig biztosítva van a devizafinanszírozás, akkor is, ha romlanak a piaci körülmények.