Vágólapra másolva!
A jegybankok függetlenül végzik a munkájukat, ahogy az Európai Bizottság és Olli Rehn alelnök is, akinek nem áll szándékában lemondani - közölte az Európai Bizottság szóvivője, miután Matolcsy György lemondatta volna a Bizottság alelnökét.
Vágólapra másolva!

Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön lemondásra szólította fel Olli Rehnt azért, mert szerinte az Európai Unió félrekezelte a válságot.

Brüsszelt viszont nem hatották meg Matolcsy szavai, a jegybankelnök által javasolt gazdaságpolitikai irányváltásra Olli Rehn szóvivője úgy reagált, hogy "a jegybankok függetlenül végzik a munkájukat, és ez az Európai Bizottságra és Olli Rehn alelnökre is igaz, aki továbbra is függetlenül fogja ellátni feladatát".

"Nem, azt tudom mondani, hogy Olli Rehnnek nem áll szándékában lemondani, és azt hiszem, ehhez jelenleg nem sok mindent tudnék hozzátenni" - mondta a szóvivő.

Matolcsy keménykedő kedvében volt csütörtökön, mert a hitelminősítőket a magyar besorolás újratárgyalására szólította fel, és a Portfólió szerint odaszúrt a jobboldali kötődésű közgazdászoknak Bod Péter Ákosnak, Chikán Attilának és Mellár Tamásnak is. Őket arra szólította fel, hogy ismerjék el, hogy tévedtek a magyar gazdaságpolitika kritizálásakor.