Nincs mese, kikaptunk Európától

Vágólapra másolva!
Valamelyest jobb volt ma a hangulat a nemzetközi piacokon mint tegnap, elsősorban a kedvező kiskereskedelmi forgalom hozta meg a vételi kedvet a tőzsdéken, de javarészt még így is csak a tegnapi záróértékeik közelében fejezték be a napot a főbb indexek. Kivéve a magyart tőzsdét, aki 1 százalékos mínuszban zárt, utolsóként a főbb európai piacokkal szemben.
Vágólapra másolva!

Főleg a Mol volt nyomás alatt ma a tőzsdén, 14 160 forinttal pedig újabb éves mélypontot is elért az olajpapír. Az OTP a kedvezőtlen hírek miatt szintén a vert mezőnyt "erősítette", 4355 forinton zárt a bankpapír, de sokkal jobb helyzetben a Richter sem volt. A Magyar Telekom volt ma a legerősebb, egyedüliként zárt pluszban a blue chipek közül, bár egy történelmi mélypontot azért ma is sikerült összehozni, ahogyan már az elmúlt hetekben megszokhattuk.

A magyar piac szempontjából a GVH végtörlesztésekkel kapcsolatos döntése sem mellékes, melynek kapcsán már több bank is kifejtette álláspontját.

Az európai tőzsdék zárásra valamelyest feljebb kapaszkodtak, és alapvetően inkább vegyes képet mutattak. A holland és német piacok már enyhe pluszt értek el, de a mínuszban záró tőzsdék sem maradtak el túlságosan tegnapi záróértéküktől. Ebben segíthette a piacokat az EKB bejelentése is:

Az amerikai piacokon valamelyest az előző napokhoz képest jobb a hangulat, főként a kedvező makroadatok okoztak örömöt a befektetőknek, így alapvetően optimista hangulatban várják a mai Fed jegyzőkönyvet a piacok. Itt érdekes részletek is kiderülhetnek a QE program jövöjővel kapcsolatban, amiről az Investor.hu hasábjain is beszámolunk majd.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu