Nagy ugrás előtt áll az Oracle

Vágólapra másolva!
Jól teljesít az Oracle az utóbbi hetekben, fontosabb ellenállásokat sikerült maga mögött hagynia a technológiai részvénynek. Az emelkedés pedig akár folytatódhat is, hiszen a hosszú távú grafikonok alapján még jelentős tér áll az Oracle előtt.
Vágólapra másolva!

Remek formában van az Oracle az elmúlt hetekben, a technológiai óriás árfolyama az emelkedő trendvonalról pattant fel, egészen a 35 dollár közelébe.

Kedvezőnek számít az elmúlt napokban látott aranykereszt is, ami akár egy nagyobb emelkedést is eredményezhet majd, ha kellő lökést tud adni az árfolyamnak.

Elsőre akár a 36,5 dollár közelébe is eljuthat a részvény.

Bár csütörtökön nem szerepelt jól a részvény, a 34 dollár felett húzódó támasz sikerrel fogta meg egy nagyobb zuhanástól, amit vehetünk egy kitörés-visszatesztnek is.

Ha pedig esetleg ez a szint elesne, akkor még a 33,3 dollárnál lévő 50 és 200 napos mozgóátlag, valamint emelkedő trendvonal alkotta tripla támaszban is bízhatna a cég. De optimális esetben a 34 dollár körüli támasznak ki kellene tartania.

Az Oracle napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonra pillantva azonban még optimistább képet kapunk, hiszen egy emelkedő háromszögben halad. Ha sikerülne kitörnie innen, akkor még az 50 dolláros szint elérése sem tekinthető kizártnak.

Az Oracle heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ugyanakkor a havi grafikonra is érdemes lehet vetni egy pillantást, mivel a korábbi történelmi csúcs 46 dollár közelében fontos akadály lehet, így első körben könnyen lehet, hogy csak idáig tudna emelkedni az Oracle árfolyama, de a jelenlegi szintekről így is tetemes növekedés várhat a papírra, ha van ereje a ralihoz.

Az Oracle havi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu