Vágólapra másolva!
Fontos szintekhez értek el az amerikai szórakoztatóipari cégek, a Lions Gate egy nagy árfolyamzuhanás után dupla támaszáról pattanhat fel, míg a Dolby az elmúlt év nagy esése után végre áttörheti a 36 dolláros szintet.
Vágólapra másolva!

LIONS GATE ENTERTAINMENT (NYSE): Dupla támaszhoz ért

Nem teljesített túl jól a papír az elmúlt hetekben-hónapokban, ugyanakkor a tartós lejtmenet után most végre egy igazán komoly támasz állíthatja meg az árfolyam csökkenését.

Egyrészt a 200 napos mozgóátlagot érdemes figyelni, ami 29,7 dollár közelében található.

Másrészt pedig a 2013-as féktelen szárnyalás után már egy természetes korrekciót is láthatunk, legalábbis a 61,8 százalékos Fibonacci-szint alapján. A két kulcsszint szinte teljesen egybeesik, így egy markáns dupla támasszal állunk szemben.

Egyelőre az indikátorok nem szolgáltattak vételi jelzést, ugyanakkor nem kizárt, hogy rövidesen erre sor kerüljön. Lassan vételi jelzést adhat az MACD, ráadásul még akár az RSI is benézhet a túladottságot jelző szintekig, ahonnan kifordulva már szintén vételi szignálról beszélhetnénk.

A Lions Gate napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

DOLBY LABORATORIES (NYSE): Szintet léphet a papír

Lassan kimászik a gödörből a Dolby Laboratories árfolyama, miután 2010-ben és 2011-ben is pocsék teljesítményt nyújtott. Az utóbbi hónapokban sikeresen törte meg a markáns csökkenő trendet az árfolyam.

A nagy zuhanás óta pedig már a 23,6 százalékos Fibonacci-szintre is sikerült visszakapaszkodnia, épp csak egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy ezt átugorva szintet lépjen a papír.

A Dolby Laboratories heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Kicsit közelebbről megvizsgálva a helyzetet azt láthatjuk, hogy az 50 napos mozgóátlag remekül fogta meg a papírt. A mozgóátlagok sokszor bizonyulhatnak kiváló ugródeszkának egy-egy nagyobb szárnyalás elindításához.

Ráadásul már az MACD indikátor is közel van ahhoz, hogy vételi jelzést adjon, ami csak tovább növelheti egy esetleges felfelé való elmozdulás esélyét.

A Dolby Laboratories napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES