Vágólapra másolva!
Történelmi mélypontra került a Magyar Telekom árfolyama, mivel a részvény kikerül az MSC indexekből. A magyar piacon rossz hangulat uralkodik, a Richter kivételével az összes főbb papír esik, melynek következtében a BUX is mínuszban mozog. Európában szintén gyengülnek a részvényindexek, miután Amerikában és Ázsiában is eladói nyomás alá kerültek a tőzsdék. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Megütötték az amerikai és ázsiai tőzsdéket
Vágólapra másolva!

Kisebb, 0,4 százalékos mínuszba került nyitás után a magyar részvényindex.

A BUX teljesítményét elsősorban az rontja, hogy 4,1 százalékos zuhanással reagált az MSCI indexekből való kikerülésre a Magyar Telekom, mely így történelmi mélypontra került. A Richter viszont 0,4 százalékot erősödött az indexbe való bekerülésnek köszönhetően.

Az OTP nem tud javítani tegnapi nagyobb zuhanása után, és ma már további 1,4 százalékot esett. A bankpapír piacán amiatt alakult ki eladói nyomás, mert az MNB tegnap közzétett Stabilitási Jelentésében olyan javaslatok láttak napvilágot, melyek hosszú távon is nyomás alá helyezhetnék a profitabilitást.

A Mol 0,6 százalékot esett, annak ellenére, hogy a BRE Bank semleges helyett már vételre javasolja az olajtársaság részvényeit.

A forint erősödött reggel, és a 296-os szint alá "bukott" az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 220,6-nál, a svájci franké 240,6-nál jár.

Európában kissé borongósabb a hangulat, részben az amerikai és ázsiai tőzsdék esése, részben pedig Franciaország leminősítése miatt. Az S&P hitelminősítő "AA+"-ról "AA"-ra módosította a francia adósbesorolást azzal az indokkal, hogy a kormány jelenlegi gazdaságpolitikája nem valószínű, hogy be tudja indítani a növekedést.

Az Allianz árfolyamacsak 0,2 százalékkal emelkedik, annak ellenére, hogy a biztosító a vártnál jobb harmadik negyedévet zárt.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF napon belüli árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Magyar Telekom árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]