Megvan, kik lesznek a jövő sztárjai

Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs korábbi sztárközgazdásza, Jim O’Neill szerint a MINT országok előtt rendkívül komoly növekedés áll, mivel a gazdasági kilátásaik kiemelkedőek továbbá nagyon kedvező a demográfiájuk is. O’Neill volt egyébként az a szakember, akitől a BRIC elnevezés származik, az az Brazília, Oroszország, India és Kína angol elnevezéséből rakta ki a rövidítést.
Vágólapra másolva!

Új szóösszetételt kell megtanulniuk azoknak, akik a jövő nagy lehetőségeiről nem akarnak lemaradni. A Goldman Sachs sztárközgazdásza szerint a MINT országok lehetnek azok, akikre figyelni kell. A szóösszetétel a Mexikó, Indonézia, Nigéria, Törökország első betűiből adódik.

Jim O’Neill úgy véli, azért ezek a térségek lehetnek jó befektetési célpontok, mert a gazdasági kilátásaik erősek, továbbá a következő 20 évre előretekintve rendkívül kedvező a demográfiájuk. O’Neill szerint Indonéziának megvan a lehetősége arra is, hogy 7 százalékot vagy azt meghaladó mértékű növekedést elérjen.

O’Neill egyébként többek között arról ismert, hogy a 2000-es évek elején kitalálta a BRIC rövidítést, ami Brazília, Oroszország, India és Kína angol elnevezéséből származik. A 2008-2009-es válság előtti időkben pedig kiemelkedő növekedésre voltak képesek ezek az országok.