Meglódulhat az amerikai bankszektor

Vágólapra másolva!
Fontos szintekhez érkeztek az elmúlt napok jó teljesítménye után az amerikai bankpapírok. A mozgótlagokat sorra átugorva már csak egy utolsó lépésre lehet szükség, hogy idei csúcsra érjenek a részvények. Az indikátorok alapján az utolsó lépést akár sikerrel is vehetik a bankok.
Vágólapra másolva!

BANK OF AMERICA (NYSE): Közel a korábbi lokális csúcs

Kiváló formában van az elmúlt napokban a Bank of America, a részvény az emelkedő trendvonalról pattant fel.

Sikerült átugrani az 50 napos mozgóátlagot is az árfolyamnak, és egyelőre a július vége óta tartó minimális csökkenő trend lehet az, ami útját állhatja a további emelkedésnek.

Ugyanakkor az MACD indikátor vételi jelzése kedvező lehet, segíthet egy nagyobb elrugaszkodásban.

A Bank of America napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonra pillantva akár a 76,4 százalékos Fibonacci szintre is eljuthat a papír, amit az elmúlt másfél évben látó emelkedő trend is támogathat.

A Bank of America heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

CITIGROUP (NYSE): A trendvonallal vívhat csatát

Hasonlóan jó kilátásokkal rendelkezik a Citigroup is, az emelkedő trendvonal ugyanis többször volt kiváló támasz egy-egy pattanás előtt. A 200 napos mozgóátlag szintén fontos támasznak bizonyult az elmúlt napokban.

Így innen az 50 napos mozgóátlag felé ért el a részvény árfolyama, ahol akár tartósabb bázist is építhet. Ha sikerül innen is tovább lépni, akkor a rövid távú csökkenő trend letörése után még az 53 dollár feletti szint is megcélozható.

Ezt segítheti az is, hogy az MACD is vételi jelzést készül adni, bár erre még várni kellhet pár napot.

A Citigroup napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

WELLS FARGO (NYSE): Együtt mozog a többiekkel

Az 50 napos mozgóátlagról pattanhat fel a Wells Fargo árfolyama is, miután az elmúlt két hétben sikerrel fogta meg a szint egy nagyobb eséstől az árfolyamot. Igaz ugyanakkor, támaszként még az emelkedő trendvonal is biztonságot adhat.

Első körben talán a július vége óta tartó csökkenő trend letörése jelenthet gond, ugyanakkor ha ez sikerülne, akár a korábbi, 45 dollár közelében található lokális csúcsig is elmehet a Wells Fargo.

Kedvező lehet, hogy az RSI és MACD indikátorok emelkedő trendben mozognak, továbbá utóbbi vételi jelzéssel is szolgált.

A Wells Fargo napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu