Letarolja a kuponpiacot a Bónuszbrigád

internetes kuponoldalak, bónusz brigád, kuponmánia
Vágólapra másolva!
A kuponpiac az idei év első 9 hónapjában mintegy 4 milliárd forintos volt.Ebből 1,77 milliárdot a Bónuszbrigád bonyolított le, amivel toronymagasan ő a piacvezető.
Vágólapra másolva!

Az első három negyedévben az általános kínálatot nyújtó bónusz/kupon piac elérte a 4 milliárd forintos közvetített forgalmat, derül az eNet egy friss tanulmányából.

Tovább koncentrálódott a folyamatosan növekvő kuponpiac

Az átlagos kedvezmény, amit ezek a kuponok jelentetettek a vásárlók számára 68% volt, így ha listaáron számolt forgalmat nézzük, akkor az értékesített ajánlatok valódi értéke meghaladta a 12,4 milliárd forintot. Az egyes bónusz/kupon piaci szereplők segítségével a vásárlók összesen 8,4 milliárd forintnyi megtakarítást értek el.

Piaci konszolidáció

A piaci folyamatok közül folytatódott a tavaly megkezdődött centralizáció és konszolidáció: az eddig is TOP 3 közvetítőnek számító Bónusz Brigád, Kupon Világ és Napi Tipp tovább erősítette pozícióját a piac többi szereplőjével szemben. A három szereplő 3,2 milliárd Ft-os forgalmat bonyolított le az első kilenc hónapban (a teljes piac 80%-át) és csak nekik köszönhetően a vásárlók 7,2 milliárd forintnyi megtakarítást realizálhattak.

Az idei évben negyedévről negyedévre egyre erősebben teljesített, a piacvezető szerepet betöltő Bónusz Brigád, aki jelentősen tudta növelni az előnyét a Kupon Világgal szemben. A Bónusz Brigád első negyedéves 41%-os részesedése a harmadik negyedévben már elérte a 49%-t, miközben a Kupon Világ piaci részesedése ugyanezen periódusokban 32%-ról 28%-ra esett vissza. A Napi Tipp teljesítménye pedig mindeközben stagnált.

Szeptember végéig összesen 13 400 ajánlat került meghirdetésre, amely már most meghaladja a tavalyi teljes évre vonatkozó 12 ezres értéket. Az első három negyedévben összesen 736 ezer bónusz/kupon talált gazdára, melyek 57%-a szolgáltatásra, 43%-a pedig termékre vonatkozott.

A meghirdetett ajánlatok átlagos értéke 11 800 Ft volt, mely a korábbi évekhez képest némi csökkenést jelent, ez azonban a piac átalakulásának tudható be. Ebben az évben az eladott bónuszok/kuponok között jelentősen nőtt a termékjellegűek aránya, amelyeknek az átlagos értéke jellemzően jóval alacsonyabb, mint a szolgáltatást kínáló ajánlatokénak. Az értékesített bónuszok/kuponok átlagos vásárlási értéke 5 400 forint volt.

A három legnagyobb közvetítő együttesen 9 200 ajánlatot hirdetett meg az idei évben, ami az összes meghirdetett ajánlat 69%-a. Emellett a teljes piacon értékesített 736 ezer bónuszból/kuponból 78% az ő tevékenységükhöz kötődött. Mind az értékesítési darabszámok, mind a meghirdetett ajánlatok szempontjából a Bónusz Brigád maga mögé utasította az összes piaci szereplőt. A piacvezető háromszor annyi ajánlatot hirdetett meg és kétszer annyi bónuszt/kupont értékesített, mint a második helyen álló Kupon Világ.

Növekvő bizalom

A szakértők szerint a Bónusz Brigád sikere első sorban abban rejlik, hogy felajánlják a vásárlóknak, hogy értékeljék és minősítsék a termékeket és szolgáltatásokat, ezzel pedig nő az új vásárlók biztonságérzete, amikor új szolgáltatást vagy terméket próbálnak ki.

Az általános kínálatot nyújtó bónusz/kupon oldalak már jelenleg is sokféle szolgáltatást, illetve terméket kínálnak a vásárlók számára. A meghirdetett ajánlatokban mutatkozó tendencia alapján a jövőben tovább fog szélesedni a kínálat. A piaci konszolidáció során várhatóan a nagyobb szereplők alakulnak egyfajta kedvezményes árú webbolttá.

A meghirdetett ajánlatok egyre szélesebb kínálatának köszönhetően nagy valószínűséggel az idei karácsonyi szezonban a kedvezményes ajánlatoknak is nő a szerepük. A bónusz/kuponos oldalak gyors és egyszerű lehetőséget kínálnak a vásárlóknak a karácsonyi ajándékozásban és mindezt kedvezményes árakon. Az ünnepi vásárlások további lökést adhatnak a bónusz/kupon oldalak forgalmának.