Lehengerel mindenkit a Starbucks

Vágólapra másolva!
Legutóbb augusztus végén írtunk technikai elemzést a Starbucks részvényéről, ami azóta több mint 10 százalékot erősödött. Szerdán és csütörtökön gyengén muzsikált a kávézólánc a részvénypiacon, de a korrekció miatt érdemes résen lenne és figyelni a megfelelő belépőket. 
Vágólapra másolva!

Augusztus vége óta több mint 10 százalékot emelkedett a Starbucks (Nasdaq) részvény, ami a 80 dolláros szintet is legyűrte időlegesen. A részvény erejére kicsit több mint két hónappal hívtuk fel olvasóink figyelmét.

A sávtető megállította

Nagyon fegyelmezetten emelkedik hónapok óta egy sávban a Starbucks árfolyama, amely a napokban a sáv tetejéről fordult le és esett vissza 80 dollár alá. Ahogy korábban is, rendszerint visszaesett a papír erről a szintről, de addig nincs sok gond a részvénnyel, amíg az 50 napos mozgóátlag fölött, illetve az emelkedő sáv fölött tud tartózkodni.

Bizakodóak lehetnek a befektetők akkor is, ha a 77 dollárnál húzódó támasz megtartja a részvényt. Ha sikerül megindulnia a támaszszintekről a Starbucksnak, akkor ismét a sáv tetejét veheti célba a papír.

Az indikátorok azonban óvatosságra inthetik a piaci szereplőket, hiszen az MACD eladást mutat, míg az RSI csökkenő trendben kezdett el mozogni. Ugyanakkor korábban is mutattak már hasonló jelzést, és akkor csupán egy kisebb korrekcióval megúszta az árfolyam.

Starbucks napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti időtávon is egy nagyon szép menetelés látható a grafikonon, a Starbucks ezen az időtávon is a sáv tetejénél motoszkál.

Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.

Ha a részvény korrekcióba kezdene, akkor a 75 dolláros szintnek kellene ezen az időtávon kitartania, ahhoz hogy optimisták maradhassanak befektetők.

A korrekciót ugyanakkor oldalazással is eltöltheti a részvény, így megszűnhetne a túlvetté válás is igaz, hosszú távú emelkedő trendek esetén a túlvettség jellemző szokott lenni. Ez látható a Starbucks RSI indikátorán is.

Starbucks heti grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Starbucks szempontjából rendkívül fontos kávé árfolyama továbbra is nyomás alatt van, 2011 végéhez képest nagyjából a harmadára esett az árfolyam. A kávézólánc kiadásai során ennek mindenképpen van jelentősége, ami közrejátszhatott a részvény emelkedésében is.

Kávé heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu