Kitörés közelében az Erste

Vágólapra másolva!
Jó erőben vannak az osztrák bankpapírok, az Erste egyre közelebb jár a kitöréshez, míg a Raiffeisen grafikonján egy aranykereszt jelzés rajzolódott ki, ami szintén emelkedő pályára állíthatja az értékpapírokat.
Vágólapra másolva!

Erste Bank: Emelkedő háromszögből törhet ki

Július óta emelkedő trendben mozog az Erste Bank árfolyama, bár a legutolsó lokális csúcs nem sikerült túl markánsra. Emiatt inkább egy emelkedő háromszög rajzolódik ki grafikonon, amiből lendületes kitörés jöhet, ha megfelelő lesz a hangulat hozzá.

A 26-27 eurós sáv tartós áttörése lehet a kulcs a papír számára, ha ez összejön, akkor az alakzatból számolható 31 eurós célár is elérhetővé válik. Igaz, előtte a 30 eurónál lévő lélektani ellenállást is át kell törnie a részvénynek.

Addig amíg nincs meg a kitörés érdemes várni, viszont amint átlépi a 27 eurót a részvény eljöhet a cselekvés ideje. A kitörés szintje alá pedig a stop-loss szintet lehet rakni, így egy fals megindulás ellen is tudunk védekezni.

Az indikátorok támogatják az elképzelésünket, az MACD vételt mutat, míg az RSI emelkedő trendben mozog.

Erste Bank napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Raiffeisen Bank: Aranykereszt repítheti tovább

A Raiffeisen papírja is kellemes eredményre volt képes az elmúlt hónapok során, az Erste Bank papírjával kéz a kézben emelkedtek. A részvény egészen a 28 eurós szintig tudott eljutni, ami egyelőre kifog a papíron.

Ha sikerülne áttörnie a részvénynek az ellenállást, akkor első körben akár 30 euróig is eljuthat a Raiffeisen. Hosszabb távon pedig a 34 eurós szint is célkeresztbe kerülhet.

Lökést adhat a részvénynek az aranykereszt jelzés, ugyanis az 50 napos mozgóátlag alulról metszette a 200 naposat úgy, hogy a papír ezen szintek fölött mozgott.

Az indikátorok azonban itt már nem festenek olyan jól, mint az Erste Bank esetében, az MACD eladást jelez, az RSI pedig csökkenő trendben halad.

A technikai kép akkor romlana sokat, ha először a 27 eurós szint alá beesne az árfolyam, majd pedig a mozgóátlagok is megroppannának.

Raiffeisen Bank napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu