Kisütött a nap, menetelnek a tőzsdék is

Vágólapra másolva!
Kiváló formában vannak az európai részvénypiacok a mai kereskedésben, valamelyest korrigálják a tegnapi mínuszaikat. Gyengén szerepel viszont a magyar tőzsde, főleg a Richter mélyrepülése miatt.
Vágólapra másolva!

0,3 százalékos mínuszt hozott össze a BUX index a kereskedés első óráiban. Főleg a Richter a nehezék ma a BUX számára, mivel elsősorban korrigálja a tegnapi nagyobb felhúzását, de a Mol sem mutat erős teljesítményt. Az OTP-t viszont nem lehet megállítani, már több mint 5 százalékot erősödött a héten a bankpapír. Ráadásul zajlik az élet a hazai fronton, több fontos hír is érkezett ma:

Nyugat-európában viszont felhőtlen lehet a befektetők öröme, a holnapi EKB kamatdöntés (valamint amerikai GDP adatok) előtt ismét veszik a részvényeket, a DAX index jó eséllyel újabb történelmi zárócsúcsot érhet ma el.

Segíthetik ezt a kedvező makroadatok is, a német gyáripari megrendelések 3,3 százalékkal emelkedtek a várt 0,5 százalék helyett, míg a brit gazdasági ipari termelése 0,9 százalékot erősödött (várt:0,6%)

Vállalati oldalról az Alstom (+4,5%) és az Alcatel-Lucent (+4,1%), valamint a holland ING (+4,8%) meglehetősen jól szerepel ma:

Kedvező hírekre tépik az ING-t

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu