Kilőtt a Hewlett-Packard

Vágólapra másolva!
Nagyot ugrott piaczárás után a Hewlett-Packard árfolyama, mivel a technológiai cég a vártnál jobb negyedéves eredményeket közölt októberben záruló negyedévére vonatkozóan.
Vágólapra másolva!
  • A céget segítették a vártnál jobb árbevétel elérésében a nagyobb céges megrendelések. Ennek köszönhetően a bevételek habár csökkentek 3 százalékkal 29,1 milliárd dollárra, az még mindig jobb, mint az elemzők által várt 27,8 milliárd dollár.
  • A HP árfolyama 8 százalékkal ugrott meg a piaczárás utáni kereskedésben, majd végül 5,5 százalékon állt meg.
  • A versenytársak árcsökkentései miatt a HP működési eredmény hányada 9 százalékra mérséklődött, míg az egy részvényre jutó profit 1,01 dollár lett, lényegében az elemzői várakozásoknak megfelelően (1 dollár).
  • Meg Whitman, akit még 2011-ben tettek meg vezérigazgatónak, hogy újraélessze a céget a konferencia híváson elmondta, hogy jövőre is nagy nehézségekre számít a vállalat igazgatóságával történő egyeztetésekben, valamint néhány nemzetközi piac továbbra is gyengén alakulhat, írja a Bloomberg.
  • A cég pénzügyi vezetője pedig elmondta, hogy tovább folyik majd a költségcsökkentés, és a 2014-es pénzügyi évre tervezett (ami most novemberben kezdődött) nagyjából 29 ezer fős elbocsátást még újabbak követhetik.
A Hewlett-Packard árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu