Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kétszázmilliós K+F fejlesztés a Fermentia Mikrobiológiai Kft-nél

Vágólapra másolva!
Új fehérjetisztítási módszereket fejleszt a budapesti Fermentia Mikrobiológiai Kft. A 229 milliós költségvetésű projekthez  174 millió forintos támogatást nyertek az Új Széchenyi Tervből.
Vágólapra másolva!

Erdélyi Balázs ügyvezető tájékoztatása szerint társaság mellett a konzorciumot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Bibus Kft. alkotja, a kutatás-fejlesztési program a tervek szerint 2015 első félévében zárul.

A konzorcium a támogatás segítségével új fehérjetisztítási módszereket és ezek gyors optimalizálására alkalmas automatizált technológiafejlesztő rendszert fejleszt.

A 2006-ban alakult Fermentia Mikrobiológiai Kft. fő tevékenységként biotechnológiai kutatás-fejlesztéssel, mikrobiológiai termékek fermentációval történő előállításával foglalkozik a volt Gyógyszerkutató Intézet telephelyén található fermentációs üzemében és laboratóriumában.

Az ügyvezető ismertetése szerint a társaság éves nettó bevétele alapítása óta dinamikusan növekszik: 2011-ben 150 millió forintos árbevételt és 12,6 millió forint mérleg szerinti eredményt könyvelhettek el. Tavaly az árbevétel 188 millió forint volt, a mérleg szerinti eredmény 27 millió forint. A cégnek jelenleg kilenc alkalmazottja van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről