Kétéves csúcson az olasz bankrészvények

Vágólapra másolva!
Fontos technikai szinteket sikerült elérnie az UniCredit és az Intesa Sanpaolo árfolyamának. Mindkét papír egyelőre erőt gyűjt a további emelkedéshez, mivel két éve nem látott szintekre jutottak az elmúlt hetek menetelése után. A trendvonalak törése esetén viszont sokat romolhat a technikai kép.
Vágólapra másolva!

UNICREDIT: Áttörte a csökkenő trendvonalat

Fontos szinteket hagyott maga mögött az UniCredit árfolyama. A heti grafikonon az árfolyam sokáig az 50 hetes mozgóátlagon pattogott, ahonnan nagyobb lendületet vett, és sikerült áttörni a hosszú távú csökkenő trendvonalat. Így már 2011 vége óta nem látott szintekre került a részvény, ám az emelkedés egyelőre nem tudott folytatódni.

A részvény vélhetően erőt gyűjt a további meneteléshez, mindenképpen pozitívum, hogy a kitörés nem bizonyult falsnak, és az árfolyam meg tudott ragadni a trendvonal fölött.

Az első komolyabb akadály 6,5 euró körül húzódik, ami után a 200 hetes mozgóátlag állhatja majd az útját a részvénynek. Azt leküzdve több mint két éve nem látott szintek nyílhatnának meg az UniCredit előtt, és akár 10 euróig is elszáguldhatna a részvény.

UniCredit heti grafikon (Milánó) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A napi grafikonra rápillantva is látható, hogy az 5,6 euró körüli szint eddig erős ellenállásnak bizonyul. Az UniCredit itt egy kisebb emelkedő háromszögben mozog, melynek alsó szárát a rövid távú emelkedő trendvonal jelenti. Ha sikerülne kitörni, a már említett 6,5 euróig szaladhatna el az árfolyam.

Ugyanakkor negatívum, hogy az RSI csökkenő trendben mozog, és az MACD indikátor eladási jelzést adott.

UniCredit napi grafikon (Milánó) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

INTESA SANPAOLO: Erőt gyűjthet a nagyobb ralihoz

Az Intesa Sanpaolo árfolyama is fontos szintet hagyott maga mögött az elmúlt hetekben, miután leküzdötte a 200 hetes mozgóátlagot és az 1,7 eurós ellenállási szintet. Ezzel több mint kétéves csúcsra ugrott az árfolyam.

A részvény egyelőre pihenőt tarthat a "hegymenet után”, mielőtt nagyobb magasságok felé indulna meg, így egyelőre nem tudott jelentősen eltávolodni a most már támaszként szolgáló szinttől.

Az első komolyabb ellenállás 2,5 eurónál húzódik, de a 2 eurós lélektani szint is kritikus lehet.

Intesa Sanpaolo heti grafikon (Milánó) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A napi grafikonon a rövid távú emelkedő trendvonalhoz tapadt az árfolyam, ahonnan elrugaszkodva megkísérelhet kitörni az oldalazásból, és megindulni a 2 eurós majd a 2,5 eurós szintekig.

Negatívum, hogy az MACD eladási jelzést adott, ugyanakkor az RSI az 50-es szint fölött mozog, ami szükséges a tartós emelkedő trendhez.

Intesa Sanpaolo napi grafikon (Milánó) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]