Intel: Kitörés közelében a chipgyártó

Vágólapra másolva!
Impozáns technikai kép tárul elénk, ha ránézünk az Intel napi és a heti grafikonjára. Érdemes résen lenni, ugyanis kitörés esetén akár 10 százalék fölötti emelkedés is várhat a részvényre.
Vágólapra másolva!

Augusztus óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de emelkedő trendben mozog a napi grafikon szerint az Intel papírja. A chipgyártó a 24,5-24,6 dollár körüli szintről lefordult október végén, de a 76,4 százalékos Fibonacci, valamint az itt húzódó korábbi csúcs sikeresen megtartotta a részvényt.

Optimális esetében a 24,6 dolláros szint áttörése után komolyabb rali várhat részvényre.

A napi grafikon szerint első körben 25,5 dollár lehet elérhető. Ide esik ugyanis az egyik nyári csúcs, valamint a 138,2 százalékos Fibonacci is ezt a szintet jelöli ki.

Ha van kellő erő a papírban, akkor 26 dollár lehet a cél, amelyet a 150 százalékos Fibonacci jelöl ki a nyári felszúrással együtt.

A stop-loss megbízást a kitörés után lehet a kitörés szintje alá elhelyezni, így jó hozam/kockázat arány adódhat.

Az Intel napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az Intel heti grafikonján egy markáns füles csésze formáció rajzolódik ki, amiből szintén masszív emelkedés jöhet. Mivel heti időtávról van szó, a célszintek eléréséhez is több idő kell.

A részvény nagyon közel jár ahhoz, hogy a 24,9-25 dollárnál húzódó nyakvonalat áttörje. Ha ez összejön, akkor a füles csészéből számolható célárat, a 28,3 dolláros szintet is elérhet a részvény. Érdekesség, hogy pont ide esik a 2012 nyarán elért csúcspont is, így ez jó indikációként szolgálhat.

Pozitív lökést adhat az 50 és a 200 hetes mozgóátlag keresztezése.

Az Intel heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu