Így nézne ki a devizás mentés első köre

Vágólapra másolva!
Az árfolyamgát konstrukció teljes megnyitását és a kilakoltatási moratórium kiszélesítését javasolja a Fidesz, amiről a parlamentben már holnap szavazni fognak, mondta el az MTI tudósítása szerint Rogán Antal mai sajtótájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!
  • A kormány 2014. április 30-ig kitolja a kilakoltatási moratóriumot úgy, hogy a kilakoltatásokat teljes egészében felfüggesztik.
  • Eltörlik az árfolyamgáttal kapcsolatos összes fontosabb eddigi korlátozásokat.
  • Vagyis lehetővé teszik a 90 napon túli késedelemben levőknek is az árfolyamgátba való belépést, de élhetnek azzal a 20 millió forintnál nagyobb hitelt felvevők is.

Ez a bejelentés egyelőre még nem az a bejelentés, amit már sokan várnak, ehhez mérten piaci reakciók sem igen mutatkoztak az OTP árfolyamában. A devizahitelesek végleges megmentését célzó bejelentések több lépcsőben érkezhetnek, ezek közül ez egy első foknak tekinthető.

A nagy kérdés sokkal inkább az, hogy a devizás hitelek forintosítását milyen paraméterek mellett képzeli el a kormány. Amíg ezt nem tudjuk, marad a bizonytalanság, mondani sem kell persze, hogy ez nem a legkellemesebb környezet a hazai bankpapíroknak.