Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokat oldalazással töltötte el két meghatározó gépgyártó, a Caterpillar és a Deere is. A részvények jelenleg a sáv aljánál mocorognak, így kedvező képet mutatnak, feltéve ha bízunk egy felpattanásban.
Vágólapra másolva!

DEERE & CO. (NYSE): A sáv alja tartja

Nyár óta egy 4-4,5 dolláros sávban oldalazgat a Deere & Co. árfolyama. A részvény a 81 dollár körüli szintekről az elmúlt hónapok során rendszeresen észak felé tudott elmozdulni.

Amennyiben most is bekövetkezik a fordulat, akkor joggal számíthatunk egy felpattanásra. Az 50 napos mozgóátlag 83 dollárnál még akadályként funkcionálhat, amin átlendülve a sáv teteje lehet az elérhető szint.

Ha pedig később ki tudna törni 85 dolláros ellenállás fölé, akkor sávból való kitörés szabálya szerint további 4 dolláros drágulás várhat a részvényre.

A sávos kereskedés egyik nagy előnye, hogy szűkre lehet venni a stop-loss szinteket. Ha a 81 dolláros szint alatt zár a Deere, az negatív jelzés lenne és megerősíthetné a sávból való letörést. Ebben az esetben pedig 4 dolláros lejtmenetre lehet készülni.

A Deere & Co napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikon szerint is szépen látszik a sávos mozgás, és az is, hogy kezd összeszűkülni a Bollinger-szalag, ami nagyobb mozgások előtt jellemző.

A Deere & Co heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.

CATERPILLAR (NYSE): Fontos támasz közelében a Caterpillar

A hernyótalpas gépek gyártója, a Caterpillar árfolyama is fontos támaszra esett vissza. A részvény egy enyhén emelkedő trendvonalra ült rá, illetve a korábbi 81,5 dollár körüli támaszától sincs messze, ami nagyjából a sáv aljának felel meg.

Érdemes mindkét részvényre figyelni, hiszen versenytársakról lévén szó, nagy az esély, hogy együtt mozognak. Így jó visszajelzést tudnak adni, ha kéz a kézben mozognak.

Ha felpattan a Caterpillar a jelenlegi szintről, akkor a 84,9 dollárnál lévő 50 napos mozgóátlag áttörése után 86,4 dollárnál a 200 napos mozgóátlag lehet majd ellenállás, utána pedig a 89 dollár körüli szint, ahonnan az elmúlt hónapok során többször lefordult a részvény.

Az MACD közelgő vételi jelzése jó indikációval szolgálhat a részvény számára.

A Caterpillar napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Caterpillar esetében lényegesen jobban látszik a beszűkülés a heti grafikonon. A Bollinger-szalag összeszűkülése alapján előbb-utóbb nagyobb mozgás jöhet a részvény piacán. Az indikátor hibája, hogy nem mutatja meg, merre is lehet a nagyobb kilengés, viszont érdemes résen lenni.

A Caterpillar heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu