Eldőlhet a Facebook sorsa

Vágólapra másolva!
Fontos szinteknél jár a Facebook árfolyama, az elmúlt napok gyenge teljesítménye után úgy fest, hogy valamelyest kapaszkodóra lelhet a közösségi médiacég részvénye.
Vágólapra másolva!

A technikai kép igen érdekes, valóban fontos szinteknél jár az árfolyam, és nem csak az emelkedés mellett, hanem az az ellen szóló érvek listája sem rövid. Lássuk őket:

  • Az 50 napos mozgóátlag már másodjára fogta meg az árfolyamot, jó támasznak bizonyul.
  • Itt található a 76,4 százalékos Fibonacci szint is, így dupla támasz óvja a papírt a nagyobb zuhanástól.
  • Akár a korábbi 55 dollár körüli történelmi csúcsig is eljuthat a részvény egy felpattanás esetén, hiszen nincs komolyabb ellenállás előtte.

Ugyanakkor:

  • Az RSI és MACD már régóta csökkenő trendben mozognak, így egy fajta divergencia látható az indikátorok és az árfolyam között. Ez pedig aligha szól az emelkedés mellett.
  • Az MACD továbbá már korábban eladási jelzést adott, így alapvetően egy kifulladóban lévő nagy ralit láthatunk.

Azt pedig szintén nem szabad elfelejteni, hogy holnap már a Twitter papírjai is a tőzsdén lesznek, és ha a Facebookhoz hasonló nagy zuhanás veszi kezdetét az árfolyamában, az villámgyorsan magával ránthatja a főbb szektortársakat is (Facebook, LinkedIn). Látva jelenlegi legfrissebb információkat az IPO-ról, ennek az esélyét nem is lehet elvetni, és egy ilyen negatív kimenetel esetén gyorsan reccsenhetnek a támaszok a Facebooknál.

A Facebook árfolyama és a technikai kép (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu