Európa élén zárt a budapesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Elszakadva a nemzetközi hangulattól pluszban fejezte be a keddi kereskedést a BUX, köszönhetően a Richter egész napos jó teljesítményének és az OTP délutáni újbóli magára találásának. Nyugat-Európa és régió tőzsdéi is pirosban tartózkodiknak, csakúgy mint az amerikai indexek.
Vágólapra másolva!

A Richter egész nap jól teljesített, végül fél százalékos pluszban fejezte be a napot 4295 forinton. Az OTP érdekes mozgásokat mutatott, reggel két százalék felett emelkedett, míg utána hirtelen mínuszba váltott. Azonban délután már újra emelkedni tudott a bankpapír és zárásra 4700 forint fölé ért.

A Mol kisebb gyengüléssel fejezte be a napot, míg a Magyar Telekom előző napi záróárán tért nyugovóra. A forgalom jól alakult ma is 13 milliárdos forgalommal ma is felül múlta a BÉT idei évi átlagát.

A forint folyamatosan gyengülgetett, árfolyama késő délután már 297,5 fölé ért.

Nyugat-Európában késő délután már komolyabb mínuszok uralkodnak, leghátul a spanyol és az olasz tőzsde áll, míg legjobban a német DAX tartja magát 0,3 százalékos csökkenésével.

Az USA-ban 0,1-0,2 százalékos mínuszban állnak a vezető tőzsdék, az sem tud segíteni a hangulatnak, hogy az ISM szolgáltató szektorra vonatkozó beszerzési menedzserindex értéke októberben 55,4 pontra emelkedett, felülmúlva az elemzői várakozásokat.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu