Továbbra is sok szlovák céget költöztetnek adóparadicsomba

Vágólapra másolva!
Idén szeptember végéig összesen 179-et. Ahhoz képest, hogy a tavalyi adat 551 volt, ez elég jelentős csökkenésnek tűnik. Ezzel összesen csaknem 4000 szlovák cég van valamelyik adóparadicsomban bejegyezve.
Vágólapra másolva!

A Bisnode Slovensko vállalati információs társaság hétfőn publikált eredménye rámutat: a szlovák vállalkozók számára továbbra is fontos az adóoptimalizálás illetve az adóparadicsomok által kínált névtelenség.

Az év első háromnegyedében a legtöbb új szlovák vállalatot egyébként az Egyesült Államokban, a Seychelle-szigeteken illetve Panamában jegyezték be. Egyidejűleg néhány offshore célország iránt csökkent az érdeklődés a vizsgált időszakban, ilyen volt Ciprus, ahol 26-tal és Luxemburg, ahol 19-cel csökkent az ott bejegyzett szlovák cégek száma az előző évihez képest.

A szlovák offshore vállalatok száma az elmúlt évek statisztikái szerint folyamatosan nőtt. Számuk tavaly csaknem húsz százalékkal emelkedett, az utóbbi öt évben pedig megduplázódott. Arányuk jelenleg az összes Szlovákiában működő, közel 200 ezer cég két százalékát adja. Összesített alaptőkéjük több mint 8 és fél milliárd eurót tesz ki.