Citi: Lendületbe jöhet az arany és az ezüst

Vágólapra másolva!
Kedvező technikai formációk jelentek meg az arany és az ezüst grafikonján, ami alapján kisebb felpattanásra számítanak a Citi elemzői a két nemesfém esetében.
Vágólapra másolva!
  • Az elmúlt hetekben folyamatosan esett az ezüst árfolyama, miután nyár végén nagyobb ralit mutatott be. A nemesfém már a 76,4-es Fibonacci szint alá érkezett meg.
  • A 19,65 dolláros támasz viszont megfogta az esést, és egy trendfordító alakzat is kialakult a grafikonon, ami az újabb emelkedés kezdetét jelezheti. Az alakzat megerősítését segíthetné, ha 20,5 dollár fölött tudna zárni az ezüst, ami után újra megindulhatna felfelé a Citi elemzői szerint.
Ezüst árfolyama (dollár/uncia) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
  • Az arany grafikonján szintén egy napon belüli trendfordító alakzat jelent meg a héten, hasonló, mint amilyen október közepén volt megfigyelhető.
  • Másfél hónapja 110 dollárt tudott emelkedni az árfolyam az alakzat megjelenése után, és a Citi elemzői optimisták, hogy most is hasonló irányba indul meg a jegyzés.
  • Ha megismétlődik az októberi eset, rövid távon akár 1335 dollárig is elszaladhat az arany a jelenlegi 1245 dolláros szintekről - vélik az elemzők.
Arany árfolyama (dollár/uncia) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]