Nagybevásárlásra készül a francia Tesco

Vágólapra másolva!
1,7 milliárd euróért, azaz közel 500 milliárd forint fejében több mint 100 bevásárlóközpontot vásárolna meg a világ egyik meghatározó kiskereskedelmi cége, a Carrefour a Le Figaro értesülése szerint. A befektetők ugyan elsőre nem díjazták a megjelenteket, ugyanakkor az elmúlt hónapok teljesítménye visszaigazolni látszik a tavaly júniusban kinevezett vezérigazgatót, aki ezek szerint sikeres új stratégiát fektetett le.
Vágólapra másolva!

Hatalmas ingatlan tranzakcióra készül a francia Carrefour kiskereskedelmi óriás a Le Figaro értesülései szerint. A pletyka szerint a társaság mintegy 1,7 milliárd euró fejében több mint 100 bevásárlóközpont átvételét tervezi Francia-, Spanyol-, illetve Olaszországban a Klepierre-től.

Az ügyletet egyrészt 850 millió eurónyi bankhitelből finanszírozná a cég, míg a fennmaradó részt intézményi befektetők biztosítanák, ráadásul a lap információ szerint a felek még az év vége előtt tető alá hoznák a tranzakciót. A tranzakcióban érintett felek már meg is erősítették, hogy tárgyalásokat folytattak az érintett ingatlanokkal kapcsolatban, ugyanakkor kiemeték, egyelőre még nem született egyezség az ügyben. Ennél bővebb információt viszont nem szolgáltattak.

A három piac igen fontos jelentőséggel bír a Carrefour életében, együttes értékesítésük a vállalat összbevételének 63 százalékára rúgott. Ennek tudatában pedig egyáltalán nem nevezhető meglepetésnek, hogy éppen ezeken a területeken kíván terjeszkedni. A lépésben fontos szerepe van annak, hogy a társaságnál bíznak a hazai piac feltámadásában, amit a féléves jelentés mellett a harmadik negyedéves értékesítési adatok is alátámasztanak.

Forrás: Carrefour, Investor.hu

A Carrefour francia hipermarketjeinek forgalma először mutatott emelkedést több mint két év után a július-szeptemberi időszakban. A feltámadásban nagy szerep volt az új stratégiának, ami nagyobb hatalmat adott az áruházak vezetőinek, illetve versenyképesebb áraival könnyebben szállhat szembe vetélytársaival.

Kicsattan az erőtől

A megjelenteket elsőre nemigen díjazták a befektetők, azonban a kezdetik mínuszokból az EKB kamatdöntését követően a 28 eurós szintet is megcélozta tegnap a papír.

Ezzel továbbra is igen impozáns képet fest a Carrefour grafikonja, amire már többször is felhívtuk a figyelmet. Augusztusi részletesebb elemzésünk óta bő kétszámjegyű pluszban található az árfolyam.

A Carrefour árfolyama (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu