Európa élére állt a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Nap végére elég szépen összekapta magát a budapesti tőzsde és Európa élére állt. Az 1,4 százalékos emelkedését nem nagyon tudták követni a nyugat-európai vezető börzék. A hazai blue-chipek közül a Magyar Telekom volt a legjobb formában, de a Richter és a Mol is kitett magáért.
Vágólapra másolva!

A kezdeti tétovázás után délután belelendül a BUX index és végül élre állt Európában, több mint egy százalékos pluszával.

Kimondottan jól zárták a hetet a blue-chipek. A Mol, a Richter és a Magyar Telekom is 1,6-2,1 százalékos pluszt hozott össze. Még a nap közben a negatív tartományban lézengő OTP is erőt vett magán és végül 0,8 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

A forint a délelőtt folyamán gyengülésnek indult és átvitte a 300-as szintet az euróval szemben, késő délután pedig 301,5 közelében ingadozik.

Nyugat-Európábna valamelyest alábbhagyott az optimizmus, ugyanis például az olasz vagy a francia tőzsde már mínuszba váltott és a spanyolok is leadtak előnyükből. Habár egész pénteken nem volt túl nagy mozgás a börzéken.

Az amerikai piacok egészséges pluszokban állnak a mai kereskedésben, a Dow JOnes 0,3, az S&P 500 0,2, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal emelkedik. Egyébként ma csak rövidített kereskedésre kerül sor New Yorkban.

Az Apple közel egy százalékkal emelkedik és már átvitte az 550 dolláros szintet, míg a Yahoo! a 37 dolláros akadályt hagyta maga mögött.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu