Vágólapra másolva!
Másfél százalékos pluszban zárt az OTP, így a BUX index is 0,2 százalékos emelkedéssel térhetett nyugovóra a mai, túlnyomórészt optimista hangulatú kereskedési napon. Mind az amerikai, mind az európai részvények erősödni tudtak, persze fekete bárány azért most is akadt a sorban.
Vágólapra másolva!

Nagyot húztak a magyar papírokon zárásra, a blue chipek szinte kivétel nélkül erősödni tudtak az utolsó percekben. Ugyanakkor a Richter így is 1,2 százalékos mínuszban zárt, de a Mol sem szerepelt túl jól. Nem úgy az OTP, ami látványosan törve az 5000 forintos árfolyam felé 1,5 százalékos pluszban zárt, de a Magyar Telekom is optimistán várja a holnapi nagy napot. Valamennyi fontosabb magyar papír felől érkeztek ma hírek:

Az európai piacok valamelyest megnyugodtak nap végére, és tartják minimális pluszaikat a holnapi EKB kamatdöntés előtt, egyedül az angol tőzsde teljesít valamelyest gyengébben.

Az amerikai piacok is inkább az optimizmus jeleit mutatják, a nyitás után 0,3-0,5 százalékos pluszban a főbb indexek, egyedül a Nasdaq lóg ki a sorból 0,1 százalékos visszaesésével. Változatlanul a holnapi GDP adatok lehetnek azok, amire a befektetők várnak.

Vagy éppen a Twitter tőzsdei debütálása, hiszen ma már vélhetően kialakul az IPO ár, holnap pedig a kereskedés is kezdetét veszi. Fontosabb vállalati hírek:

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu