A Mol tartja a magyar tőzsdét

Vágólapra másolva!
Dél környékére leadott reggel felszedett nagyobb előnyéből a Mol. Az olajcég ma tette közzé negyedéves gyorsjelentését, amiben kellemes meglepetésről számolt be. A Magyar Telekomon kívül a többi hazai blue-chip is emelkedik ma, míg Európában az olasz tőzsde kivételével kisebb pluszok láthatóak.
Vágólapra másolva!

A Mol reggel járt már két százalékos pluszban is, ahhoz képest dél körül már csak 0,6 százalékos pluszban van, miután a legtöbb soron erős számokat közölt a cég, de a csökkenő kitermelés és a nagy leírások aggaszthatják a befektetőket.

Az OTP 0,6, míg a Richter 0,5 százalékkal megy felfelé, ellenben a Magyar Telekom 0,7 százalékkal csökken. Ma jelentett a Danubius, ami erős számokat közölt a harmadik negyedévre, és az év első kilenc hónapjára is.

A forint délelőtt gyengülésbe kezdett, bár a 298,6-os szintről visszapattant az euróval szemben.

Nyugat-Európában mérsékeltebb pluszok láthatóak a tegnapi amerikai és a mai ázsiai emelkedések után, egyedül az olasz és a belga börze a lemaradó 0,6 százalékos mínuszával. A Vivendi 4 százalékkal, míg a Hennes & Mauritz 2 százalékkal megy felfelé.

Az amerikai határidős indexek enyhe pluszt jósolnak nyitásra. A tengerentúlról délután érkezik a New York-i Fed index és az októberi ipari termelés értékének alakulása.

A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu