A Magyar Telekom az élen a budapesti parketten

Vágólapra másolva!
Határozatnaul, de mégiscsak felfelé veszi az irányt a budapesti tőzsde a hét utolsó kereskedési napján. A blue-chipek közül az OTP ma csökken, ellenben a Magyar Telekom-Mol-Richter hármas erősödni tud, de a forgalom messze elmarad az idei átlagtól. A forint pedig nagy lendülettel indult meg 300 fölé, és dél körül még mindig ott tartózkodik.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekomnak egész jól megy ma, egy százalékkal tud drágulni, és árfolyama már 288 forint. .Az OTP árfolyama 0,5 százalékkal csökken az elmúlt két nap emelkedései után, míga Mol 0,4, a Richter pedig 0,6 százalékkal halad felfelé.

A forint a délelőtt során átvitte a 300-as szintet az euróval szemben, sőt később egészen 301 fölé ért, és jelenleg is ott tartózkodik.

Nyugat-Európában is csendesen folyik a kereskedés, néhány tized százalékospontos elmozdulások látszanak. Az élen a spanyol index áll 0,3 százalékos emelkedésével, köszönhetően az S&P hitelminősítő kedvező lépésének. Az eurózónából pedig a vártnál jobb munkanélküliségi adat érkezett.

A tegnapi szünetet követően ma már lesz kereskedés az USA-ban is, igaz csak magyar idő szerint este 7-ig. A határidős indexek alapján minimális pluszok várhatóak nyitásra.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu