2016-ban átvehetik a világuralmat az okostelefonok

Vágólapra másolva!
Egyelőre még az alapkategóriás készülékek dominálnak a világban a mobil-előfizetések terén, ugyanakkor számuk az elkövetkezendő években jócskán megcsappanhat. Ezzel pedig az okostelefonok léphetnek előtérbe, melyek az Ericsson előrejelzése szerint várhatóan 2016-ben vehetik át az uralmat.
Vágólapra másolva!
  • 2013 harmadik negyedéve során a mobil-előfizetések száma az előző év ugyanezen időszakához képest körülbelül 7 százalékkal emelkedett világszerte, és elérte a 6,6 milliárdot az Ericsson friss kutatása szerint. 2019 végéig ez az érték várhatóan eléri a körülbelül 9,3 milliárdot.
Forrás: Ericsson, Investor.hu
  • A július-szeptemberi időszak során értékesített összes mobiltelefon körülbelül 55 százaléka okostelefon volt, míg egy éve ugyanez az arány 40 százalék volt.
  • Jelenleg a mobil-előfizetések többségét az alapkategóriás készülékek teszik ki. Becslések szerint az ilyen készülékekre vonatkozó előfizetések száma 2012-ben érte el a csúcspontot. Számuk ugyanakkor még mindig magas marad, a jelenlegi körülbelül 4,5 milliárdról 2019-ig lassan körülbelül 3 milliárdra csökkenve.
Forrás: Ericsson, Investor.hu
  • Az okostelefon-előfizetések összesített értéke 2013 végére eléri az 1,9 milliárdot, és 2019-ben várhatóan 5,6 milliárdra nő. Ennek egyik oka az okostelefonok elérhetővé válása az alacsonyabb árkategóriában is. 2016-ban már több okostelefon-előfizetés lesz a világon, mint alapkategóriás.
  • Az Ericsson teljes Mobilitás Jelentését az alábbi linken érhetjük el, sőt, egy extra eszköz révén saját magunk is finomhangolhatjuk az egyes grafikonokat.