Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Központ 13 helyszínen, összesen mintegy 4 és fél kilométeren javít az állapotokon, tájékoztatta az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből, 1,2 milliárd forintból öt alvállalkozó korrigál különböző budapesti közterületeken: a Penta Kft., a Pulzus Plusz Kft., a Vianova 87 Kft., a Swietelsky Magyarország Kft.- és a Colas út Zrt. A Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ között fennálló megállapodás értelmében a BKK látja el a közútkezelői és -fejlesztői feladatokat is. A BKK gondoskodik a megvalósításhoz szükséges előkészítési, kivitelezési és befejezési feladatokról, lefolytatja a szükséges megrendeléseket, illetve a közbeszerzési eljárásokat.

A jelenlegi javítások burkolati munkát, részben kiegészítő beavatkozásokat fednek. Ami a járhatóságot illeti, az összeadva csaknem 4,5 kilométer hosszú hibás burkolatot felmarják, majd új aszfaltszőnyeget fektetnek le, a nagyon rossz állapotú szakaszokon pedig új pályaszerkezetet építenek. Ezen kívül megújulnak a szegélyek és a kapubejárók, a buszmegállókat pedig bazaltbetonnal erősítik meg. Ahol szükséges, áthelyezik a gyalogátkelőhelyeket, új közvilágítási hálózatot, járdát és kanyarodósávot építenek.

A munkálatok főként a II. és III. kerületben zajlanak, egyebek mellett az Apostol utca, a Cimbalom utca, a Szerb Antal utca, a Pusztadombi út, a Pomázi út, a III. kerületi Hősök tere és a Madzsar József utca egy-egy szakasza újul meg. A munkálatokkal forgalomkorlátozás jár majd, az eredményeknek hála azonban javulni fognak a közösségi közlekedés feltételei. Magasabb lesz az útminőség a a 34-es, a 91-es, a 118-as, a 129-es, a 134-es, a 143-as, a 160-as, a 186-os, a 191-es, a 204-es, a 218-as, a 243-as, a 291-es, a 901-es, a 918-as, a 931-es és a 960-as autóbuszok vonalán. Így minden bizonnyal javul az említett járatokon utazók komfortérzete is.

A tervezett munkakezdési időpontokról és a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról később ad tájékoztatást a BKK.