Újabb akcelerátor jött létre

Vágólapra másolva!
Jelentős Jeremie-forrásokkal és masszív magántőkével egyengeti induló vállalkozások pályáját az új, AVEC nevű akcelerátor program, amely a PortfoLion, a Day One Capital, a Bonitas és a Mobilitás és Multimédia Klaszter összefogásával állt fel, tájékoztatta az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A tőkealapok összesen 25 milliárd forintot gyűjtöttek össze: 7 milliárdot Jeremie alapból, 18-at magánbefektetőktől. Az AVEC Akcelerátor Program elnök-vezérigazgatója Oszkó Péter, üzletfejlesztési igazgatója az MMKlaszter operatív vezetője, Málnay Barnabás. A közlemény szerint a program az induló cégek minden életciklusát végigkíséri: szakmai, üzleti és tőkeigényeiket kielégítve, ehhez hozzáadva az MMKlaszter kapcsolatrendszerét, mentorhálózatát és tapasztalatát abban, ahogy a projektek termékké alakulnak.

Magyarországon az innovációs értékláncnak mind befektetői, mind vállalkozói oldalon sokat kell még fejlődnie ahhoz, hogy Budapest felkerüljön a világ startup térképére. Ezt hivatott katalizálni az ország meghatározó kockázati tőkealapjainak és egyik legrangosabb szakmai szervezetének összefogására épülő AVEC akcelerátor program – írták. Évente több száz új startup ötlet születik Magyarországon, és a befektetői oldalon is folyamatosan nő a kihelyezhető tőke: a Jeremie első négy alapja révén 131,7 milliárd forint áll a cégek rendelkezésére.

A közlemény idézi Oszkó Pétert, az AVEC elnök-vezérigazgatóját, aki szerint az üzlet- és termékfejlesztéshez szükséges tudás hiánya jelenleg még komoly akadályt jelent, és a jogi-szabályozási környezet, illetve a bonyolult adminisztráció is hátráltatja az induló vállalkozásokat. Hozzátette, hogy a befektetői oldalon is szükség van a továbbfejlődésre.

Az AVEC Akcelerátor Program a mentorhálózattal támogatott tudásbázis és széles szolgáltatás paletta mellett személyre szabottan hasznos nemzetközi kapcsolatokat is biztosít a startup-cégeknek: jelenleg Budapest mellett San Franciscoban, New Yorkban, Londonban és Tokióban üzemeltet irodát.