Ragaszkodik a 292-es szinthez a forint

Vágólapra másolva!
A délelőtt második felében tapasztalt gyengülést követően délutánra ismét visszaerősödött a forint a 292-es szint közelébe, ami a jövőt illetően vízválasztó szintnek ígérkezik.
Vágólapra másolva!

Habár késő délelőtt ismét gyengülésnek indult a forint az euróval szemben, a folyamat korántsem bizonyult tartósnak. 293 közeléből ugyanis újra visszakerült a 292 közeli szintekre az árfolyam, éppen oda, ahol a reggeli órákban is tartózkodott.

A 11:00 óra körül indult gyengülés Varga Mihály interjújának közzétételével esik egybe. Ezek szerint a bankok pénteken benyújtott javaslata nem orvosolja megfelelőképpen a devizahitelesek problémáit, így a kormány saját tervét fogja a parlament elé terjeszteni.

Az EURHUF napon belüli árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az EURHUF árfolyama ezzel továbbra is a 292-es szinthez tapadt. Ennek letörése esetén a 290-es szint állhatja a forinterősödés útját, ezalatt pedig idén csupán rövidebb időkre tudott megfordulni a forint az euró ellenében.

Ellenkező esetben az EURHUF-nak a csökkenő trendvonallal kell szembenéznie, aminek áttörése esetén akár 297-ig is elgyengülhetne a forint. Itt azonban a nevezetes mozgóátlagok már igen fontos akadályt gördíthetnének az útjába.

Az EURHUF napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu