Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Óvatosan a Mol-lal

Vágólapra másolva!
Egyr több negatív elemzői vélemény jelenik meg a Mol-lal kapcsolatban. A Barclays továbbra is alulsúlyozás ajánlást fogalmaz meg, a Concorde pedig 18 000 forintról 16 900 forintra csökkentette célárát, igaz egyenlő súlyozás ajánlásának fenntartása mellett. 
Vágólapra másolva!

Az INA körüli bonyodalmak sok elemzőre ráijesztettek, így az ajánlások és célárak terén a napokban inkább rontásokat lehetett megfigyelni. A Concorde is így tett, érvelésük szerint ugyanis megnőttek a cégspecifikus kockázatok, ami miatt a Mol év végéig alulteljesítheti a szektortársait. A Portfolio.hu összefoglalója szerint az elemző nem tartaná ésszerűnek az INA feletti irányítás feladását, hiszen a cég sok pénzt adott a horvát cég részvényeiért, bízva a növekedési lehetőségek kihasználásában.

A nagy esés már megvolt a Mol piacán, az árfolyam ezt követően próbál magához térni. Nehéz eldönteni, hogy az árba vajon mekkora mértékben épült be az INA elvesztésének lehetősége, ezért nem is könnyű határozott véleményt alkotni a Mol-ról. Az INA-ügy mindenesetre annyi kockázati faktort keltett életre (gondoljunk csak az állami szerepvállalásra az ügyben), ami miatt most nem tudnék nyugodt szívvel belevenni a papírba.

A Mol árfolyama (Ft) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről