Orangeways szálloda nyílt Budapesten

Orangeways autóbuszok
Vágólapra másolva!
A fapados buszjáratokat üzemeltető OrangeWays megnyitotta ez első budapesti szállodáját. A modell az EasyJetnek bejött.
Vágólapra másolva!

Megnyitotta kapuit a nemzetközi távolsági buszközlekedéssel foglalkozó Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Nyrt. első szállodája Budapesten. A tőzsdére készülő társaság az új szolgáltatással elsősorban a járatain külföldről Magyarországra érkező 150 ezer utasa számára kínál olcsó, de színvonalas szállást, de a hotel bárki más előtt is nyitva áll.

A három csillagos, 93 szobás létesítmény éjszakánként 10 ezer forintnál olcsóbban nyújt komfortos szobát és reggelit.

A foglalást interneten lehet elintézni, akár a buszjegy vásárlásával egy időben. Természetesen a távolsági buszon utazva menet közben is lehet igényt bejelenteni a szállásra. Az éjszaka ára a fapados légitársaságok gyakorlatához hasonlóan a telítettségtől függően némileg változhat, azaz akár 30 eurónál olcsóbb is lehet. A társaság egyébként ingyenes ingajáratot közlekedtet a népligeti buszpályaudvar és az Ócsai úti szálloda között.

Az Orangeways buszai jelenleg 50 európai várossal kötik össze Budapestet, az éves utas szám meghaladja a 300 ezret. A társaság az új útirányoknak és szolgáltatási színvonalának köszönhetően 2013 első hat hónapjában a megelőző év azonos időszakához képest mintegy hét százalékkal növelte utasainak számát, amely meghaladta a 170 ezret. Az árbevétel az első félévben, a 2012-es év első hat hónapjának adatát csaknem 25 százalékkal felülmúlva, 555 millió forint volt.