Vágólapra másolva!
Szakaszosan bár, de nyár óta termel az új, 3 szintes, majdnem 3000 négyzetméteres üzemcsarnok, közölte a vállalat az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A mintegy 1 milliárd forintos, 14 hónap alatt időre elkészült beruházásnak köszönhetően a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitása az eddigi többszöröse. A jánossomorjai gyár a magyar piacra, és további 12 európai ország piacaira fejleszt és gyárt sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket. A növekedéssel a Dr. Oetker még jelentősebb felvevő piaca lehet a magyar élelmiszeripar beszállítóinak.

Az üzem tervezése és a beruházás megvalósítása során a Dr. Oetker kiemelt hangsúlyt fektetett a környezetvédelmi szempontokra is, áll a cég közleményében. A Dr. Oetker az FMCG szektor egyik nagy múltú szereplője, Magyarországon már az 1920-es években gyártották termékeit, majd 1992 óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik Magyarországon. A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és térségének egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 embert foglalkoztat.