19 ezer Nokia Lumia talált gazdára egy tollvonással

Vágólapra másolva!
30 ezer darab táblagép és okostelefon eladásáról állapodott meg a Microsoft és a Delta Air Lines. Az ügylet keretében a redmondi cég legújabb tabletjét, a Surface 2-t és a Nokia Lumia 820-as készüléket fogják használni a pilóták és a kísérő személyzet a Delta járatain. A megrendelés jó hír a Microsoftnak, ugyanis ezzel talán sikerül betörnie a céges piacra a Windows 8-at futtató gépével.
Vágólapra másolva!

Komoly megrendelést ütött nyélbe a Microsoft hétfőn, ugyanis a Delta Air Lines amerikai légitársaság 30 ezer darab mobilkészüléket rendelt a redmondi cégtől. Az ügylet 11 ezer darab Surface 2 táblagépre és 19 ezer darab Nokia Lumia 820-as készülékre szól.

Előbbit a pilóták fogják használni, kiváltva ezzel a papír alapú navigációs ábrákat és egyéb repülést könnyítő feljegyzéseket. A Lumiákat pedig a kísérő személyzet tudja majd alkalmazni például a fedélzeten történő élelmiszerek eladásánál, aminek érdekében speciális hitelkártya olvasókkal és kereskedelmi szoftverekkel is ellátják majd a mobilokat.

Forrás: Microsoft

Úgy tűnik a Microsoftnak sikerült piaci rést találnia Surface táblagépeinek, ugyanis még a termék első verziójával hatalmas, 900 millió dolláros veszteségleírást kellett végrehajtania a cégnek. Azonban szeptember végén mutatta be a Surface 2-t, ami könnyebb és nagyobb teljesítményre is képes, mint elődje, ráadásul 50 dollárral olcsóbb is, mint az első Surface bevezetésekor.

A Microsoft táblagépeit eddig azért sem nagyon kedvelték, mivel az csak Windows 8-at, és az arra fejlesztett alkalmazásokat tud futtatni, a Windows korábbi verzióit nem. Azonban most úgy tűnik, van egy második esélye a Surface-nek, hogy egy speciális vállalati eszközként terjedjen el. Persze a Microsoftnál bíznak benne, hogy az emberek otthoni használatra is megveszik majd a készüléket.

A Surface 2 mellett egyébként a Surface Prot is bemutatta a cég, amely a társaság prémiumkategóriás terméke lesz majd, ennek megfelelően ára is az egekben van, hiszen 800 dollárért árulják.

Bár a globális táblagép piac még hatalmas növekedés előtt áll, a Microsoftnak szüksége lenne egy igazán átütő sikerre, hiszen a második negyedévben eladott 44,3 millió tabletből a Surface csak 0,7 százalékos részesedést „hasított ki”, szemben az Androidos gépek 62,6 százalékos és az Apple 32,5 százalékos arányával.

A Nokia mobilüzletágának felvásárlásával már elkötelezte magát a cég, hogy a mobileszközök szegmensében próbáljon meg újra növekedési sztorit építeni, de ez nem mutatkozik könnyű feladatnak, hiszen ádáz verseny folyik a szektorban.

A Microsoft árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu