Még 10 napig jelentkezhetsz az Év Exportőre Díjra

Vágólapra másolva!
Október 28-a a határideje a Nemzeti Külgazdasági Hivatal pályázatának, amelyet kifejezetten a saját termékkel külpiacra lépő kkv-k számára írt ki.
Vágólapra másolva!

Ha mikro-, kis- vagy középvállalat vagy, kitaláltál egy saját gyártású terméket, amely exportra alkalmas, ne habozz, pályázz! A kiírás szerint a kkv-k exporttevékenysége „nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára”. A hivatal missziója többek közt, hogy kiemelje az export jelentőségét a magyar gazdaságban, különösen a kkv szektoron belül, hogy megtalálja és bátorítsa a tudatos, innovatív és sikeres kkv exportőröket.

A magyar gazdaság exportteljesítményének javulásában mind nagyobb mértékben játszanak szerepet a kkv-k, exportrészesedésük 2012-ben az előző évhez képest 21 százalékról 23 százalékra nőtt. A folyamatosan javuló trend mellett örömteli tény, hogy a hagyományosnak számító piacokon túl immáron a dinamikusan fejlődő országokba irányuló export terén is jelentős eredményeket könyvelhetnek el. A hazai munkavállalók 75 százalékát alkalmazó magyar kkv-k külpiaci növekedését ösztönzi, a kiemelkedő teljesítményeket immáron másodjára jutalmazza a Nemzeti Külgazdasági Hivatal az Év Exportőre Díjjal.

A pályázat hangsúlyt fektet arra, hogy minél gazdagabb szempontrendszer alapján díjazzon: a vállalkozások indulhatnak Tudatos Exportőr, Innovatív Exportőr, Meghatározó Exportőr, Regionális stratéga, illetve Legnagyobb Legkisebb Exportőr kategóriában. Különösen érdekes az Év női exportőre, az ERGO és HITA Enterprise Europe Network közös díja, amelynek kritériuma az alábbiak közül bármelyik: nő a szakmai ügyvezető igazgatója, vagy legalább 50 százalékban a tulajdonosa, vagy a vállalkozás alapítója/társalapítója, vagy a felső vezetés tagja, aki a külpiaci stratégia megalkotásáért, vagy kivitelezéséért felel.

Részletekért kattints : http://hita.hu/hu/ev_exportore_dij.