Maradhatnak a hipermarketnél lévő trafikok

Vágólapra másolva!
Bár korábban felmerült, hogy a hipermarketek trafikjait egy törvénymódosítással bezárnák, a Hvg.hu kérdésére a minisztérium azt válaszolta, hogy a dolog nincs napirenden.
Vágólapra másolva!

A trafikokért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Hvg.hu kérdésére azt válaszolta, hogy a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény ilyen irányú módosítása nincs napirenden.

Augusztus végén a Magyar Hírlap kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy a kormány hamarosan módosítja a trafiktörvényt, és megtiltja, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb boltoknak, illetve bevásárlóközpontoknak dohányboltjuk lehessen. A változtatást a gyermekek védelmével indokolták.

A Hvg.hu információi szerint azonban más indok erősebb szerepet játszott. A lap több trafiknyertestől is egybehangzóan arról értesült, hogy a módosítást olyan nemzeti dohányboltot üzemeltető érdekkörök szorgalmazták, amelyek nem bevásárlóközpontokkal vagy hipermarketekkel szövetkezve nyitottak trafikot.