Már 4500 megváltozott munkaképességű dolgozik a Kézmű Kft.-nek

Vágólapra másolva!
Közel száz fővel növelte az idén dolgozói létszámát a budapesti Kézmű Nonprofit Kft., az ország legnagyobb könnyűipari vállalata így már összesen csaknem 4500 embert foglalkoztat, akik háromnegyede megváltozott munkaképességű - tájékoztatta Varga Lajos ügyvezető igazgató.
Vágólapra másolva!

Hatvan éve, a cég indulásakor a vállalat bedolgozói hálózattal működött, az akkori munkavállalók otthonról végezhették el a feladatokat. A vállat bővülése, a termelési igény növekedése lehetővé tette, hogy jelenleg már telephelyeiken és üzemeikben alkalmazzák a dolgozókat - tette hozzá.

A konfekció- és bőrdíszműipari, valamint vegyesipari termékeket és sportszereket gyártó társaság az idén több új telephelyet is nyitott, így már csaknem 100 telephelyen végzi tevékenységét.

Varga Lajos ismertetése szerint hazai és külföldi piacra egyaránt gyártanak termékeket, számos nemzetközi márkának, olasz divatháznak a beszállítói, egyik legnagyobb partnerük 25 éve az IKEA svéd bútor-kiskereskedelmi lánc. A Kézmű Nonprofit Kft. élen jár a sportszerek gyártásában is, kézzel készítik a futball- és vízilabdákat.

A Kézmű Nonprofit Kft. jogelődje, a Kerületi Kézműipari Vállalatok 1953-ban alakult meg azzal a céllal, hogy a szociális foglalkoztatást erősítse. A cég 1980-ban kapta meg a megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató célszervezeti kijelölést.

A társaság 2012-es árbevétele meghaladta a 8 milliárd forintot, a Kézmű Nonprofit Kft. a létszám, az árbevétel, és a telephelyek tekintetében az egyik legjelentősebb az állami tulajdonban lévő cégek sorában.