Kreatív egyetemisták, mindent bele!

Vágólapra másolva!
A Lenovo Motivátor Nagydíj ötletpályázata tehetséges és lelkes egyetemisták ötleteit várja. A fődíj 1 000 000 forint. A határidő 2013. október 30-a.
Vágólapra másolva!

A Lenovo Motivátor Nagydíj ötletpályázata lehetőséget szeretne biztosítani minden 30 év alatti fiatal számára, akik egy jó ötlettel szeretnének pénzt keresni terveik megvalósítására, tanulmányi utakra vagy továbbképzésekre. A nyertes csapat értékes szakmai kapcsolatokon és támogatáson kívül 1.000.000 forintot, vadonatúj Lenovo eszközöket és szakmai tréninget kap, valamint egyéves Prezi.com licencet ötletei bemutatására. Minden 30 év alatti fiatal nevezhet egyedül vagy legfeljebb háromfős csapatban, ha a pályázók között minimum egy egyetemista jelen van. A Lenovo Motivátor Nagydíj versenyén Magyarországon elsőként a nevezők nemcsak videóban, hanem Preziben is bemutathatják ötleteiket. Szeptember 23-tól a pályázók a Lenovo Magyarország Facebook oldalán YouTube videóval vagy Prezivel nevezhetnek, amelyben hozzávetőleg két percben kell bemutatniuk vállalkozási tervüket vagy innovatív ötleteiket bármilyen tevékenységi területről. A fináléban a legjobb 5 pályázó csapat fogja prezentálni megvalósítási terveiket a szakmai zsűri előtt. A nyertes pályázók a helyszínen vehetik át az 1.000.000 forintos főnyereményt, az 5 legjobb pályázó csapat garantált Lenovo nyereményekkel és egy szakmai továbbképzéssel lesz gazdagabb.

A Lenovo azokat a fiatalokat szeretné megszólítani, akik ki akarnak emelkedni az átlagból, és az egyetemi évek után vagy alatt kipróbálnának új utakat, amelyek segíthetik egyéni és szakmai fejlődésüket. A Motivátor Nagydíj pályázaton csupán egy jó ötlet bemutatására van szükség, témától és szakterülettől függetlenül. A zsűri olyan ötleteket vár, amelyekben megmutatkozik a nevező kreativitása, egyéni gondolkodásmódja és ezt be is tudja mutatni két percben. „Azt ajánlom a nevezőknek, hogy bátran engedjék szabadjára a fantáziájukat, hiszen nincs korlát és megkötés. Bármilyen ötletet szívesen fogadunk, legyen szó akár egy kutatási területről, vállalkozási tervről, vagy éppen csak egy jótékonysági vagy művészeti kezdeményezésről, szolgáltatásról” – hangoztatta Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója.

A neves vállalkozókból és közéleti személyiségekből álló szakmai zsűri tagok elkötelezettek a fiatal tehetségek támogatásában és motiválásában, így több egyetemen személyes jelenlétükkel is támogatják a Motivátor Nagydíj tehetség és ötletkutató pályázat megismertetését.

A zsűri elnöke: Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezetője, továbbá a zsűri szakmai tagjai: Dr. Klinghammer István, Felsőoktatásért felelős államtitkár, Szép Fruzsina, a Sziget Kft programigazgatója, Halácsy Péter, Prezi.com társalapítója, Radnai Péter, Chello Central Europe, produkciós igazgatója és a Kocka-ház ötletgazdája, valamint Turcsán Tamás független startuptanácsadó, blogger és újságíró.

Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezetője úgy véli, a verseny legfontosabb alappillére az elkötelezettség és a kreativitás, így érdemes olyan érdeklődési területeket bemutatni a versenyzőknek, amit szenvedéllyel és kitartással tudnak megvalósítani. „Továbbá nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a kampány célja az értékteremtés és a minőségi pályázati lehetőség megteremtése hazánkban, amelynek segítségével nagyszerű ötleteket, terveket és elképzeléseket támogathatunk.” – mondta.

Radnai Péter, a Chello Central Europe produkciós igazgatója szerint „a kezdeményezésnek köszönhetően már minden döntőbe jutott nevező nyer, hiszen olyan tapasztalatokat fognak szerezni az élő döntő során, amely kevés embernek adatik meg ilyen fiatalon. Tehetségekre van szükségünk, akiket teljes mellszélességgel támogathatunk ötleteik megvalósításában, valamint tanulmányaik befejezésében. Fontos, hogy tényleg olyan pályázatokat várunk, ami a nevező kreativitását mutatja meg.” Halácsy Péter kifejtette, „a kampány legfontosabb üzenete, hogy merjünk kiállni magunkért, álmainkért és terveinkért, ami jelen esetben egy jó ötletet jelent. Ma Magyarországon rengeteg fiatal tehetség van, akikben ott rejlik a siker, csak talán éppen nem mernek kiállni az ötletükkel és bizonytalanok. Mindig az első lépés a legnehezebb, amelyhez olykor jól jön a támogatás, amelyet a zsűritagokkal együtt szívesen biztosítunk a pályázók számára. Hiszen mi pontosan tudjuk, hogy milyen nehéz is volt az indulás” – így Halácsy Péter, a Prezi társ-alapítója.