Itt az idő kiszállni a kínai piacból

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban a kínai piacon látott emelkedés után úgy gondolja a Nomura, hogy ideje kiszállni és realizálni a 10 százalék körüli pluszt, mivel egyre több a kockázat. Közép távon ugyan a 18-ik kínai pártkongresszus harmadik ülése hozhat pozitív átalakításokat, de rövid távon nem feltétlenül. 
Vágólapra másolva!

Óvatosságra inti a befektetőket a Nomura a kínai piaccal kapcsolatban. A legfrissebb elemzésük szerint érdemes lehet elgondolkozni a profitok realizálásán, mivel az elmúlt 4 hónapban mintegy 10 százalékot emelkedett a Shanghai Composite. Ráadásul a kínai piac az ázsiai piacokhoz képest felülteljesítő volt.

Shanghai Composite napi grafikon Forrás: Bloomberg

Novemberben tartja harmadik ülését 18-ik kínai pártkongresszus, amitől nem vár rövid távon sok jót a Nomura. Annak ellenére, hogy közép távon pozitív intézkedések születhetnek, rövid távon nem feltétlenül kell számítani arra, hogy nagyobb lesz a növekedés a korábban vártnál.

A Nomura úgy véli, csalódást kelthet a novemberi ülésen a kínai kongresszus három témában is. Az egyik ilyen az egygyermekes családi szabályozás, a másik az urbanizácói, a harmadik pedig földpiaci reform.