Hatalmas menetelésben a Deutsche Telekom

Vágólapra másolva!
Nagyot erősödött a Deutsche Telekom árfolyama az idei év során, ráadásul szeptembertől még nagyobb lendületet vett a telekompapír, több fontos szintet is maga mögött hagyva. Bár az elmúlt pár napban korrigált kicsit a részvény, az emelkedő trend még nem tört meg, így akár újabb, rég látott szinteket hódíthat meg a Deutsche Telekom.
Vágólapra másolva!

Októberben közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a frankfurti parkettel, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni német részvényekkel! Az akció részleteiről ezen a linken olvashat.

Óriási menetelést mutatott be a Deutsche Telekom szeptember elejétől, ugyanis 9,5 euróról majdnem 12 euróig szárnyalt 5 hét leforgása alatt. Ráadásul 11,3 euró környékén egy csaknem két és fél éves szintet sikerült áttörnie a papírnak.

Habár innen visszább csúszott a részvényárfolyam, de ez egy egészséges korrekciónak is felfogható a nagy felhúzás után. Ha a visszateszt során nem törik le a 11,3 eurós szint, akkor újabb hódító útra indulhat a Deutsche Telekom árfolyama. Először a 12 eurós szintet kellene legyűrnie, ami néhány nappal ezelőtt nem sikerült, de ha következő nekifutásra megvalósulna, akkor első körben 13 euróig is kitörhet a részvény.

A jelenlegi szint akár egy kedvező hozam-kockázat arányú beszállást is kínálhat, ha stop-loss szintünket nagyon szűkre vesszük, mondjuk 11,1 euróra beállítva azt. Ugyanis ha hiszünk benne, hogy 13 euróig is elmegy az árfolyam, akkor a hozam-kockázat arány elég jól fest.

Az viszont mindenképp óvatosságra adhat okot, hogy mind az MACD, mind pedig az RSI indikátor eladási jelzést mutat, bár ez nem meglepő egy nagy felhúzás és sok éve nem látott csúcsdöntés után. Ha lefelé venné az irányt a telekompapír, akkor az első megálló a 10,5 euró közelében lévő 50 napos mozgóátlag lehet, vagy a hasonló magasságokban lévő két és fél éve nem látott szint.

Deutsche Telekom napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ha hosszabb távon vizsgáljuk a grafikont, látható, hogy a 2008 óta érvényben lévő csökkenő trendet idén sikeresen áttörte az árfolyam, és ha a 12 eurós szintet sikerülne átugrani, akkor egy jelentősebb hegymenetre is sor kerülhet, akár 14 euróig.

Deutsche Telekom heti grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu