Vágólapra másolva!
5 napnyi emelkedés után megtört az amerikai részvényindexek lendülete, és lejtmenetbe fordultak. Ugyanakkor üdítő kivétellel is találkozni a piacon, ilyen a világ legnagyobb repülőgyártója, a Boeing, amely az elmúlt 17 hónap legnagyobb ugrását mutatta be.
Vágólapra másolva!

A hazai tőzsde zárva tartása ellenére a fontosabb nemzetközi piacok ma is tárt karokkal várják a befektetőket. A hangulat azonban nem nevezhető túl rózsásnak, ugyanis a piacok javarészt lejtmenetben találhatók.

A gyenge teljesítményben szerepe van a vállalati profit warningoknak is. A világ harmadik legnagyobb sörgyártója, a Heineken mellett az amerikai Caterpillar is csökkentett idei profitvárakozásán.

Persze akad ellenkező példa is, a Boeing ugyanis a korábbi 6,2-6,4 dollár helyett már 6,5-6,65 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár a folyó üzleti évére. A befektetők nagyon megörültek a bejelentésnek, hiszen a részvény az elmúlt 17 hónap legnagyobb növekedését mutatta be jelenlegi 5,5 százalékos pluszával.

Az amerikai indexek 5 napnyi emelkedés után újra lejtmenetbe fordultak, pedig egy napja az S&P500 még friss történelmi csúcsot is felállított. Persze a benchmark idei teljesítményére így sem lehet panasz, ugyanis a tegnapi kereskedéssel bezárólag mintegy 23 százalékos növekedést mutathat fel.