Egy osztrák cég Fejér megyét nézte ki magának

Vágólapra másolva!
Logisztikai központot épít egy osztrák alumínium-nagykereskedő Fejér megyében, az 1,3 milliárd forintos beruházás egyharmada uniós forrásból valósul meg.
Vágólapra másolva!

Logisztikai központot épít az alumínium-nagykereskedő osztrák Ingrid L. Blecha GmbH a Fejér megyei Daruszentmiklóson: az 1,3 milliárd forint összköltségű beruházást uniós forrás felhasználásával valósítják meg. A munkaterület átadása már megtörtént. A 21 ezer négyzetméteres daruszentmiklósi telephelyen hétezer négyzetméteres logisztikai központ épül négy ütemben. A csarnokok 2014. májusra készen lesznek, majd ezt követően épül meg az irodaépület, továbbá a kiszolgáló létesítmények. Az 1,3 milliárd forintos beruházás kétharmadát saját forrásból, egyharmadát uniós forrásból finanszírozzák.

A cég magyarországi leányvállalata 2010 óta működik öt alkalmazottal. A beruházással 20-25 embernek adnak majd munkát.

Az ügyvezető hangsúlyozta, azért döntöttek Magyarország mellett, mert ez az egyik elsődleges exportpiacuk. A Fejér megye déli részén található Daruszentmiklós mellett az M6-os autópálya és a jó megközelíthetőség szólt. Céljuk, hogy az új logisztikai központból könnyebben kiszolgálják a magyar és a keleti piacokat. Elsődleges tevékenységi körük az alumíniumprofilok és rudak kereskedelme, raktározása, vágása. Jelenleg a világ hatvan országába értékesítik termékeiket.