Az utolsó csengő mentette meg a magyar tőzsdét

Vágólapra másolva!
Ismét sikerült a zárásra pluszba kerülnie a magyar tőzsdének, főleg az OTP és a Mol teljesített jól a mai várakozásokkal teli napon. A befektetők a Fedre várnak, így nagyobb mozgások sem az amerikai, sem pedig az európai piacokon nincsenek, legalábbis az indexek szintjén. A vállalati sztorik ugyanis egyes papírok árfolyamán jócskán megmozgatták.
Vágólapra másolva!

A pozitív tartományba húzták vissza zárásra a BUX indexet, 0,2 százalékos emelkedéssel tért nyugovóra a magyar tőzsde. Főleg az OTP volt erős 1,3 százalékos emelkedésével, 4500 forinton zárt a bankpapír, de azért a Molnak sincs oka a panasza, mivel 0,5 százalékos pluszban zárt az olajipari cég, kicsivel a 15 ezer forintos szint alatt.

A Richter viszont gyegélkedett a ma éjfélkor érkező gyorsjelentése előtt, 1,2 százalékos mínuszban zárt, csak úgy mint a Magyar Telekom, ami 0,7 százalékot veszített értékéből.

Nap végére elfáradtak az európai piacok, vélhetően a Fed kamatdöntésével, és eszközvásárlási programjával kapcsolatos információkra várnak. A főbb indexek 0,2-0,3 százalékos mínuszba csúsztak, ám ez nem zavarta a Nokiát, valamint a Volkswagent sem, akik komoly szárnyalást mutattak.

Eufória az amerikai piacon sem nagyon látható a Fed döntései előtt, hasonlóan Európához itt is 0,2-0,3 százalékos mínuszokban állnak a vezető indexek. A LinkedIn viszont kevésbé szerencsés a gyorsjelentése után, míg a General Motors és az Apple az élmezőnyben tanyáznak, utóbbi korrigálva valamelyest a tegnapi rossz szereplését.

Forrás: Investor.hu
A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Investor.hu
A Nokia árfolyama (Helsinki) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Investor.hu