A csillagos égig emelkedett a Delta Air Lines

Vágólapra másolva!
Kilőtt az amerikai Delta Air Lines árfolyama mivel egyre többen repülnek magasabb árakon a légitársaság gépeivel, ráadásul az üzemanyagárak is csökkentek, ami szintén emelte a vállalat profitját. Az árfolyam kedden 5 százalék felett szárnyal, idén pedig már duplázva árfolyamát soha nem látott magasságokig emelkedett.
Vágólapra másolva!

Az egyszeri tételektől tisztított profit 1,41 dollárra emelkedett meghaladva az elemzői konszenzusban szereplő 1,35 dolláros szintet, míg az árbevétel 5,7 százalékkal 10,5 milliárd dollárra nőtt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Delta, amely utasforgalom alapján a világ második legnagyobb légitársasága, 2012-ben indított egy költségcsökkentési programot, amellyel két év alatt összesen 1 milliárd dollárt spórolna meg. Ebben szerepel a régi gépek lecserélése, valamint a nem túl hatékony 50 ülőhellyel rendelkező repülők nagyobbra cserélése is.

A jövőre vonatkozóan a Delta elnöke úgy nyilatkozott, hogy az árbevételre vonatkozó környezet biztatónak tűnik az év végéig, az ünnepi szezon pedig erős lehet a foglalásokat látva.

Történelmi csúcson a Delta Air Lines árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Delta Air Lines árfolyama egyébként idén már több mint duplázódott, ezzel pedig mérföldekkel túlteljesítette az S&P 500 indexet, de főbb riválisait is bőven maga mögé utasította a tőzsdén.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu