Kitörtek a techcégek, a lufi idején jártak ilyen magasan

g
Vágólapra másolva!
Sikeres volt a december közepi kitörés az MSCI EM IT index grafikonján. A benchmark visszatesztelte a korábban ellenállásként funkcionáló szinteket, majd onnan elrugaszkodva új lokális csúcsra emelkedett. Erős technikai kép tárul elénk, amit olyan nagy indexsúlyú papírok segítenek, mint a fundamentálisan is igen jó sztorikat kínáló Samsung, vagy Taiwan Semiconductor.
Vágólapra másolva!

December közepi jelzésünket követően megerősítette kitörését az MSCI EM IT index, sőt a kitörést szépen visszatesztelve új lokális csúcsra tudott futni a benchmark. Technikailag nagyon erős kép tárul a befektetők elé annak ellenére is, hogy az index értéke az utóbbi hónapokban már igen jelentős emelkedést produkált.

Az MSCI EM IT index értéke pontban

Bár már csak karnyújtásnyira vagyunk a technológiai lufi idején tapasztalt értékektől, az eredménynövekedés olyannyira robosztus (és a várakozások szerint az is marad), hogy egyelőre nem beszélhetünk lufiszerű eufória kialakulásáról.

Az index emelkedésében nagy szerepet játszik a két legnagyobb komponens, a Samsung és a Taiwan Semiconductor kiváló teljesítménye. A Samsung 35 százalékos gyarapodással idén tovább növelheti majd előnyét az Apple-lel szemben az okostelefonok értékesítésének tekintetében (a Strategy Analytics Reutersnek adott beszámolója szerint). Elnézve az idén globálisan 31 százalékról 33 százalékra emelkedő részesedést, talán nem is csoda a papírok igen erős utóbbi időszaki teljesítménye.

A Samsung árfolyama (dél-koreai won)

A Taiwan Semiconductor is az okostelefonok piacán mutatkozó növekedésből profitál, többek között az Apple beszállítójaként. A chipgyártó novemberben 23 százalékos bevételi növekedést könyvelhetett el, így az erős fundamentumok szintén a részvény árfolyamának emelkedését segítették.

A Taiwan Semiconductor árfolyama (új tajvani dollárban)