Vágólapra másolva!
Nagy zuhanásba fogott ma napon belül az Air France-KLM árfolyama, miután a társaságtól közölték, a korábban tervezettnél még nagyobb költségcsökkentésre van szükség a cégnél. Nagyon úgy néz ki, hogy a negyedik egymást követő évben is veszteséggel zár majd a légitársaság 2013-ban.
Vágólapra másolva!

Nagy zuhanásba kezdett az Air-France-KLM árfolyama ma délután, miután várhatóan az idén sem fognak pozitív eredményt elérni, ezzel pedig már a negyedik egymást követő évben lenne veszteséges a társaság.

Július végén a második negyedéves gyorsjelentését követően, bár meglehetősen homályosan fogalmazott a cég, abból arra lehetett következtetni, hogy javulást várnak 2013-as működési eredményükre vonatkozóan.

Az Air France így arra kényszerül, hogy még több embert küldjön el, tovább vágva a költségeken. Ahogyan a társaság fogalmaz, "2014-ben 2800 fő többlet munkaerőkapacitás lesz a cégnél." Vagyis lefordítva, vélhetően ennyi embert rúgnának ki a jövő évben. A társaság emellett a francia rövid- és középtávú útvonalain inkább a Transavia fapados cég járatait növeli majd, ezzel együtt azonban csökkentve az Air France kapacitásait.

A költségcsökkentések elsősorban a francia egység reorganizációját segítik, de nem csak az utasszállítást, hanem az áruszállítást is érintik, csökkentve az áruflottát.

Az Air France-KLM napon beüli árfolyama

Forrás: Investor.hu